Vitorláskikötő Zrt.

 

Balatonalmádiban, már majdnem a káptalanfüredi dombnál, a Yacht kemping mellett helyezkedik el az Öreghegyi kikötő. 
A kikötőt a Vitorlás Kikötő Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság üzemelteti, a Túravitorlás Sport Klub versenyzői és túrázói itt alakították meg önálló szervezetüket. A mintegy 17.000 m2, szépen rendezett és karbantartott terület a vitorlázók, a vízi élet szerelmeseinek igazi paradicsoma.

A kikötő zárt terület, az érdeklődők és vendégek bebocsátásáról valamint a biztonságról a 24 órás portaszolgálat gondoskodik. A tagok és bérlők saját kulccsal rendelkeznek. A vitorlázók és vendégeik autói árnyékos parkolóhelyeken várakozhatnak.

A kikötő egész területén, minden hajó számára hozzáférhető az áram, WiFi és TV antenna csatlakozás, valamint az ivóvíz. 
Az esti órákban a mólók és a partfal kivilágítása balesetmentes közlekedést tesz lehetővé. A kikötő erős szélben is hullámmentes.

A hajók vízre tételét és kiemelését a kikötő saját tulajdonú, daruja segíti. Hajómosó helyet alakítottunk ki, amelyen nagynyomású vízborotvával lehet a kiemelt hajókat gyorsan és hatékonyan megtisztítani. Természetesen a hajók téli tárolása is megoldható.

A terület északi, a Yacht kempinggel határos oldalán, két sorban lakókocsik állíthatók fel. A lakókocsi helyek akár egész évre bérelhetők.

A vízpart közelében nyertek elhelyezést azok a kishajók, jollék, sporthajók, amelyek nincsenek állandóan a vízen. A kishajók vízre tételét sólya segíti.

A part közelében áll a klubépület, mely WC-kel, mosdókkal, zuhanyozókkal szolgálja a hajósok kényelmét. A Balaton felé páratlan kilátást nyújtó fedett terasz jó szolgálatot tesz mind a napsütéses, mind az esős órákban. Ugyanitt jól felszerelt konyha is található. A klubház emeleti, kilátó része alkalmas baráti beszélgetésekre, kártyacsatákra, vagy akár TV nézésre. Emeleten kialakításra került egy gyereksarok, ahol rossz idő esetén a gyerekek társasozhatnak, rajzolhatnak.

A szolgáltatóház emeletén hat vendégszoba van, kilátással a Balatonra. A WC-vel, mosdóval és zuhanyozóval felszerelt szobák kétágyasak, pótágyazhatóak. 
Szállást foglalni a honlapról, telefonon, faxon és személyesen lehet. 
A ház földszintjén, nyugati oldalon, bérlők számára jól felszerelt konyha, tőle nem messze egy tűzrakó, kerti sütő található. Fedett asztaloknál jóízűen lehet fafalatozni, megpihenni.Az épület mellett került kialakításra egy halpucoló is.

Kikötőnk rendelkezik még egyéb sportolási lehetőségekkel, mint a ping-pong, röplabda, futbal, kosárlabda. Úszásra vágyók, egy-egy telepített lépcsőt találnak a keleti és a nyugati mólóknál.

Minden év augusztus 20.-a körül háziversennyel és kikötői sportvetélkedőkkel egybekötött sportnapokat tartunk, ezzel is serkentve a rendszeres sporttevékenységbe való bekapcsolódási kedvet.

Minden látogatónknak jó szórakozást kívánunk.